OpenAI esitteli tekoälyagentteja ja uuden version GPT-4:stä
Lisäksi: Huomioita tekoälykaupungin sisältä
Huomenta! ☕
Transistori on arkiaamuisin ilmestyvä teknologiauutisiin ja internet-kulttuuriin keskittyvä uutiskirje, jota sponsoroi ohjelmisto- ja datakonsultointipalveluja tarjoava Three Point Consulting. Klikkaa Transistori tilaukseen ja pysy kartalla teknologiamaailman tuoreimmista käänteistä!
Uutiset 🗞️
OpenAI esitteli tekoälyagentteja ja uuden version GPT-4:stä
OpenAI esitteli kehittäjäkonferenssissaan mm. päivitetyn GPT-4:n, alennettuja hintoja ja tekoälyagenttien rakentamista, joita voi käyttää niin ChatGPT:ssä kuin kehittäjien omissa sovelluksissa.
GPT-4 Turbo
Yhtiö julkaisi GPT-4:stä päivitetyn version nimeltä GPT-4 Turbo. Mallissa on 128 000 tokenin kontekstiraja, mikä vastaa n. 300 sivuista englanninkielistä kirjaa. Lisäksi mallin käyttökustanukset ovat laskeneet niin, että keskimäärin sen käyttö yhtiön rajapinnan kautta on ~ 2.75 kertaa halvempaa kuin alkuperäisen GPT 4:n. Uusi malli on myös tietoinen asioista vuoden 2023 huhtikuuhun asti.
OpenAI julkaisi myös päivitetyn version vanhemmasta GPT-3.5 Turbo -mallistaan, joka tukee nyt 16 000 tokenin kontekstirajaa ja on edellistä versiota parempi mm. eri tiedostotyyppien (JSON, XML) luomisessa.
Uudistettu ChatGPT
Yhtiö päivitti suositun ChatGPT:n ja kertoi, että palvelulla on nyt 100 miljoonaa viikottaista käyttäjää. Palvelun kaikki toiminnallisuudet on nyt yhdistetty yhteen keskusteluun, eli enää ei tarvitse erikseen valita haluaako käyttää versiota joka osaa luoda kuvia tai versiota jolla on pääsy Python -ympäristöön
Palveluun on pian myös tulossa GPT -nimisiä räätälöityjä versioita ChatGPT:stä. GPT:itä pystyy luomaan suoraan ChatGPT:ssä ja niiden tekeminen ei vaadi ohjelmointia, vaan niitä voi rakentaa antamalla ChatGPT:lle ohjeita esimerkiksi englanniksi. OpenAI:n Sam Altman rakensi itse live-demossa GPT:n joka antoi neuvoja kasvuyrityksille.
GPT:itä pystyy jakamaan muille käyttäjille ja marraskuun aikana yhtiö lanseeraa GPT -kaupan, johon käyttäjät voivat laittaa esille rakentamiaan GPT:itä. Yhtiö suunnittelee maksavansa osan liikevaihdostaan kaikista suosituimmille GPT:iden luojille.
Assistants API ja muita rajapintapäivityksiä
Yhtiö kertoi myös, että omia tekoälyagentteja voi jatkossa rakentaa myös OpenAI:n uuden Assistants -rajapinnan kanssa. Käytännössä OpenAI on helpottamassa tekoälysovellusten rakentamista tarjoamalla yhtiön hallinnoiman hakutoiminnallisuuden avulla.
Kehittäjät voivat nyt ladata tiedostoja OpenAI:lle, ja yhtiö hoitaa näiden tallentamisen vektoritietokantaan ja tiedostoista relevanttien osuuksien hakemisen tekoälyagenteille.
Yhtiö tuo myös ChatGPT:hen hiljattain tulleet multimodaaliset ominaisuudet rajapintoihinsa, eli pian rajapinnan saa generoimaan kuvia DALL-E 3:lla, tunnistamaan kuvia GPT-4V:llä ja generoimaan synteettistä puhetta tekstistä-puheeksi -toiminnallisuuden kanssa.
YouTube Premiumiin tulee uusia GenAI -ominaisuuksia
YouTube kertoi eilen tuovansa kaksi uutta generatiivista tekoälyä hyödyntävää ominaisuutta palveluun. Ensimmäinen luo videon kommenttien pohjalta tiivistelmiä kommenteissa keskustelluista aiheista. Toinen ominaisuus on chatbot, joka pystyy vastaamaan videoihin liittyviin kysymyksiin. Molemmat ominaisuudet ovat tulossa YouTube Premium -tilaajiille:
Comment topics summarized by AI
To help you easily understand and participate in comment conversations, we’re experimenting with AI that organizes large comment sections of long-form videos into easily digestible themes. If you’re part of this experiment, when you open the comment section on mobile, you’ll see a new option to sort by ✨Topics on some videos. Creators can use these comment summaries to more quickly jump into comment discussions on their videos, or to draw inspiration for new content based on what their audiences are discussing.
…
To help you dive deeper into the content you’re watching, we’re experimenting with a conversational AI tool. This tool lets you get answers to questions about the video you’re watching, recommendations for related content, and more, all without interrupting playback. For certain academic videos, the tool can aid learning journeys by providing quizzes and responses that encourage deeper understanding.
Epic Games ja Google kohtaavat oikeudessa
Mainitaan vielä, että Epic Gamesin ja Googlen välinen oikeudenkäynti alkoi eilen. Epic on haastanut Googlen oikeuteen Play Storen rojaltimallista, minkä myötä Google saa n. 15 % - 30 % eri sovellusten tuottamasta liikevaihdosta. Epic hävisi vastaavan tapauksen Applea vastaan viime vuonna. Wall Street Journalilta.
Google’s power in the digital economy is facing another major legal test starting Monday in a case targeting its role as a gatekeeper on billions of mobile devices.
A group of jurors heard opening arguments from Fortnite-maker Epic Games that Google used its dominant position to squeeze excess profits from app developers, as well as the search giant’s response to those allegations. The case forms the second part of Epic’s attack on the two largest mobile software providers after the game developer went up against Apple in a 2021 courtroom battle.
The trial, expected to stretch into December, adds to Google’s busy legal docket as it also fights a landmark antitrust case challenging its dominant search engine. Both lawsuits take aim at agreements Google struck with manufacturers of mobile phones running on Android, the most widely used mobile software system in the world.
Suosittelut 🕵️
Huomioita tekoälykaupungin sisältä
Minun oli tarkoitus jakaa tänään kokemuksia uudistetun ChatGPT:n kanssa, mutta palvelussa on tällä hetkellä bugeja, joten uusia toiminnallisuuksia ei ole ainakaan vielä aktivoitu omassa ChatGPT -instanssissani, vaikka siinä on uusi ulkoasu.
Sen sijaan jaan VC-rahasto Andreessen Horowitzilta (A16Z) videon liittyen alunperin Googlen tutkijoiden viime keväänä julkaisemaan paperiin nimeltä Generative Agents: Interactive Simulacra of Human Behavior, jossa tutkijat ohjeistivat kielimalleja ohjaamaan pelihahmoja yksinkertaisessa, pientä kylää mallintavassa 2D -pelissä.
A16Z teki pelistä OSS -version nimeltä AI town, jota kuka tahansa voi testata. Itse videolla tutkimusta vetänyt Joon Sung Park keskustelee siitä miten kielimalleja voi hyödyntää simulaatioissa ja eritoten niiden hyödyistä sosiaalitieteissä.
Nopeet 🚀
David Sacksin Craft Ventures sijoittaa Replitiin.
Muskin xAI julkaisi integroidun kehittämisympäristön kielimallien syötteille.
OpenAI päivitti OSS puheentunnistusmalli Whisperin.
Cruisen autoilla on ongelmia lasten tunnistamisessa.
Netflixin toistaiseksi suosituin peli perustuu Too Hot To Handle -realitysarjaan.
lol.