Facebook haastaa Clubhousen, Clubhousen rahoituskierros ja kryptovaluuttojen lasku

Lisäksi juttua virtuaalivaikuttajista

Huomenta! ☕

Tällä viikolla odotetaan mm. Applen tiistain tuotejulkistuksia ja myös mahdollisesti isoa iOS 14.5 päivitystä, joka on aiheuttanut Facebookin ja Applen välille ison riidan.

Uutiset 🗞️

Facebook ja äänisomet

Recode raportoi eilen, että Facebook julkistaisi myöhemmin tänään joukon “sosiaalisia” äänituotteita, mm. Clubhouse-kilpailijan ja podcastien löytämiseen suunnitellun tuotteen:

Sources say the social network is planning to announce a series of products — some of which won’t appear for some time — under the umbrella of “social audio” on Monday. They include Facebook’s take on Clubhouse, the audio-only social network that grew rapidly last year, as well a push into podcast discovery and distribution, aided by Spotify.

Clubhouse virallisti rahoituskierroksensa

Clubhousesta puheenollen, yritys virallisti eilen uuden rahoituskierroksensa:

With that in mind, we are excited to share that we have closed a new Series C round of financing — led by Andrew Chen at a16z, with participation from major investors DST Global, Tiger Global, and Elad Gil. This will allow us to heavily scale our team to support international growth, invest in localization and accessibility features, launch more programs like the Creator First accelerator to help creators get paid, invest deeply in discovery to help people find the best rooms, and continue to scale our support and community health teams.

Aikaisemmin huhtikuussa Bloomberg uutisoi että tämän rahoituskierroksen pohjalta Clubhouse olisi nyt neljän miljardin dollarin arvoinen yritys. Clubhouse on nyt vuoden vanha yritys ja sen edellinen rahoituskierros oli tammikuussa ja sitä edeltävä viime vuoden toukokuussa. Andreessen Horowitz on johtanut kaikkia Clubhousen rahoituskierroksia.

Kryptokrapula

Eilen tapahtui isohko korjus kryptovaluuttojen arvoissa, kun mm. Bitcoinin hinta tippui 15% ja Ethereumin 18%. Bloombergilta:

The world’s biggest cryptocurrency plunged as much as 15% on Sunday, just days after reaching a record of $64,869. It subsequently pared some of the losses and was trading at about $56,440 at around 8:25 a.m. in Tokyo Monday.

Ether, the second-biggest token, dropped as much as 18% to below $2,000 before also paring losses.

Mutta mikä kryptovaluutta ei ollut laskussa? No tietenkin Doge:

Dogen suosio oli viime viikolla niin suurta että kaupankäyntisovellus Robinhood koki teknisiä ongelmia sen takia. Ilmeisesti huomenna on ns. Doge Day, joten en ylläty jos Doge jatkaa nousuaan tänään.

Suosittelut 🕵️

Lil Miquela ja Trevor McFedries

Lil Miquela on somevaikuttaja instagramissa jolla on kolme miljoonaa seuraajaa. Alla hän poseeraa Cheetos-paketin kanssa:

A post shared by @lilmiquela

Kun kuvaa, tai Miquelan, tiliä katselee hieman tarkemmin huomaa, että hänet on luotu tietokoneella, eli hän on ns. virtuaalivaikuttaja. Virtuaalivaikuttajia on viime vuosina ilmaantunut internettiin entistä enemmän, ja esimerkiksi VTubettajat eli virtuaaliset tubettajat ovat osa tätä ilmiötä.

Itse Lil Miquelan takana on Los Angelesilainen yritys nimeltä Brud, joka keräsi vuonna 2018 kuuden miljoonan dollarin rahoituskierroksen sijoittajilta, joihin kuului mm. legendaarinen Sequoia Capital. Brudin toimitusjohtajana ja toisena perustajana taas toimii Trevor McFedries, joka toimi mm. DJ:nä ennen Brudin perustamista ja kiertänyt esim. Katy Perryn kanssa.

McFedries oli viime viikolla vieraana Invest like the Best podcastissa, ja itse jakso oli hyvin viihdyttävä:

Miquelan inspiraatiosta:

But if you can create a character that can speak Mandarin, Portuguese, English, Spanish, that could be in Shanghai, New York and Rio at the same time, wow. That would be really important for building a better, more tolerant future. And that was the dream. And so at that point, I was thinking what would that character look like? In my head, I was always aware of what would be the Halloween costume? What would be the silhouette? If people would remember this silhouette was Halloween costume that would make this person, a character, but almost like a caricature.

Haastattelussa käsiteltiin myös mm.

  • Luovaa prosessia virtuaalisen vaikuttajan luomiseen

  • McFedriesin musiikkiuraa

  • Web 3.0:aa ja NFT:itä

  • Teknologia- ja mediayritysten symbioosia

Nopeet 🚀

  • Virtuaalivaikuttajista puheen ollen, tässä on Epic Gamesin teknologiademo virtuaalisten ihmisten luomisesta

  • Teslan autopilotti oli onnettomuudessa Texasissa

  • Apple väittää maksavansa artisteille enemmän kuin Spotify

  • Economistin artikkeli Microsoftin M&A-strategiasta

  • Adidaksen robottien valmistamat kengät