Disneyllä oli hyvä tulosjulkistus, Airbnb:n tulosta varjosti Delta-muunnos ja Reddit kertoi uudesta rahoituskierroksesta.

Lisäksi Chris Dixonin twiittiketju Web 3.0:sta

Huomenta! ☕

Hyvää viikonloppua kaikille!

Transistori on arkipäivisin ilmestyvä, teknologiauutisiin ja internet-kulttuuriin keskittyvä, uutiskirje. Voit ryhtyä Transistorin tilaajaksi kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle ja painamalla osoitekentän vieressä olevaa Subscribe-nappia!

Uutiset 🗞️

Disneyllä oli erinomainen neljännes

Viihdeyhtiö Disneyn eilisestä tulosjulkistuksesta käy ilmi, että yhtiöllä on ollut mainio neljännes. Yhtiön osake oli jälkikaupankäynnin aikaan 5 % plussan puolella. Yhtiön osakekohtainen tulos oli CNBC:n mukaan 80 senttiä osakkeelta, kun Wall Street odotti sen olevan 55 senttiä osakkeelta. Liikevaihto taas oli 17,02 miljardia dollaria, kun Wall Street odotti sen olevan 16,76 miljardia dollaria.

Yhtiön Disney Plus suoratoistopalvelulla on maailmanlaajuisesti nyt 116 miljoonaa käyttäjää. Disney Plussan käyttäjäkohtainen liikevaihto tosin oli laskussa, koska yritys on tarjonnut mm. Intiassa ja Indonesiassa Disney Plus ja Hotstar -palveluiden komboa, mikä on ilmeisesti halvempi kuin Disneyn perinteisillä markkinoilla. CNBC:ltä:

Disney reported blowout fiscal third-quarter earnings after the bell Thursday, beating Wall Street expectations on subscriber growth, revenue and earnings.

The company’s shares were up more than 5% in after hours trading.

 • Earnings per share: 80 cents vs 55 cents expected in a Refinitiv survey of analysts

 • Revenue: $17.02 billion vs $16.76 billion expected in the survey

The company beat on subscriber estimates for Disney+, coming in at 116 million. StreetAccount estimated the company to report 114.5 million subscribers for its third quarter. The segment had 103.6 million in its fiscal second quarter.

Average monthly revenue per subscriber for Disney+ dipped 10% year over year to $4.16. The company attributed the drop to a higher mix of Disney+ Hotstar subscribers compared with the prior-year quarter.

Disney’s average revenue per user has shrunk in recent quarters because of the lower price points for its Disney+ and Hotstar bundle in Indonesia and India. The service has lower average monthly revenue per paid subscriber than traditional Disney+ in other markets, pulling down the overall average for the quarter.

CNBC:n mukaan kaiken kaikkiaan Disneyllä on nyt 174 miljoonaa tilaajaa kun yhteen lasketaan Disney Plus, Hulu ja ESPN. Yhtiön tavoite on saada vuoteen 2024 loppuun mennessä 230-260 miljoonaa tilaajaa pelkästään Disney Plussalle.


Airbnb tulosjulkistusta varjosti Delta-muunnos

Majoituspalvelu Airbnb:n osake laski peräti neljä prosenttia yhtiön tulosjulkistuksen jälkeen. Yhtiön liikevaihto oli 1,34 miljardia dollaria, kun Wall street odotti sen olevan 1,26 miljardia dollaria. Liikevaihto kasvoi myös 300 % verrokkiajanjaksoon nähden. Yhtiö teki tappiota 11 senttiä osaketta kohden. Yhtiön kautta tehtyjen varausten määrä oli 83,1 miljoonaa, kun Wall Street odotti luvun olevan n. 79 miljoonaa. Tuo luku kasvoi 29 % edellisestä neljänneksestä ja peräti 197 % verrokkiajanjaksoon nähden. CNBC:ltä:

Airbnb’s stock on Thursday fell more than 4% after the company reported its second-quarter earnings. The company beat Wall Street’s expectations for revenue and bookings but warned about expected volatility from the Covid delta variant.

Here’s how the company did:

 • Earnings: Loss of 11 cents per share

 • Revenue: 1.34 billion vs. $1.26 billion forecast by Refinitiv

The company reported 83.1 million nights and experiences booked, up 29% from the first quarter and up a whopping 197% year over year after the travel industry collapsed a year ago amid the Covid-19 pandemic. Analysts polled by StreetAccount had expected 79.2 million nights and experiences booked.

Revenue came in at $1.34 billion, up nearly 300% year over year.

Hyvistä luvuista huolimatta, yhtiö joutui toteamaan kirjeessään osakkeenomistajilleen, että se näkee Delta-muunnoksen vaikuttavan liiketoimintaansa matkustamiseen liittyvän volatiilisuuden takia, ja tämä ilmeisesti huoletti sijoittajia niin paljon, että osake kääntyi laskuun.


Redditin uusi rahoituskierros

Mainitaan vielä, että sosiaalisen median yhtiö Reddit on kertonut uudesta rahoituskierroksestaan. Reddit sai sijoittajilta nyt n. 410 miljoonaa dollaria ja yhtiö on nyt arviolta 10 miljardin dollarin arvoinen. Rahoituskierrosta johti sijoitusyhtiö Fidelity. New York Timesiltä (NYT):

Reddit, the virtual town square of the consumer internet, has raised a fresh $410 million in funding, valuing it at more than $10 billion, the company said on Thursday.

The financing, which was led by Fidelity Investments, increases Reddit’s valuation from the $6 billion it achieved six months ago, when it raised $250 million. Reddit said it expected existing investors to participate in the latest financing as well, so the round is likely to grow and close out at around $700 million.

The latest funding wasn’t planned, but “Fidelity made us an offer that we couldn’t refuse,” Steve Huffman, Reddit’s co-founder and chief executive, said in an interview.

The company then decided the capital would give it more time to decide on when — and how — to go public. “We are still planning on going public, but we don’t have a firm timeline there yet,” Mr. Huffman said. “All good companies should go public when they can.”


Suosittelut 🕵️

Chris Dixonin twiittiketju Web 3.0:sta

Andreessen Horowitzin kryptorahaston yksi avain henkilöistä on Chris Dixon, joka johtaa rahastoa ymmärtääkseni Cathryn Haunin kanssa. Chris julkaisi eilen twiittiketjun ajatuksistaan siitä millaista liiketoimintaa Web 3.0:aan siirtyminen tulee häiritsemään. Web 3.0:aa käytetään yläkäsitteenä internetin seuraavasta vaiheesta, ja se on suhteellisen epämääräisesti määritelty. Itse miellän, että Web 3.0 sisältää jollain tasolla mm. yhteensopivuuden kryptojen kanssa.

Oli miten oli, Chris käyttää esimerkkinä ketjussaan mm. videopelien digitaalisten tuotteiden vaihdannan. Jos ostan oikealla rahalla nyt videopelissä jonkin esineen, pystyn ehkä myymään sen pelin sisällä, mutta todennäköisesti en saa siitä “oikean maailman” valuuttaa takaisin, vaan pelin virtuaalivaluuttaa. Ja en pysty millään myymään virtuaalista tuotetta videopelin ulkopuolella.


Nopeet 🚀

 • NYT kirjoitti Twitteristä trendaavista NFT-pingviineistä.

 • Myös DoorDashillä oli tulosjulkistus.

 • Facebookin Giphy-kauppa on ongelmissa.

 • Myös Facebook jatkaa etätyötä tammikuuhun asti.

 • Chris Sacca on nyt ESG-enkeli.

 • Sequoian sijoituksilla Kiinassa on nyt aikaisempaa isommat riskit.

 • Whatsapp, Facebook ja Twitter ovat blokattu Zambiassa maan presidentinvaalien ajaksi.