Coinbasen listautuminen, Dell myy VMWaren ja Irlanti tutkii Facebook vuotoa

Lisäksi päästiin GPT-3:n betaan, joten jaan kokemuksiani siitä!

Huomenta! ☕

Uutiset 🗞️

Coinbase listautui pörssiin

Coinbasella oli onnistunut listautuminen eilen:

Coinbase Global Inc. fetched an $85 billion valuation in its stock market debut Wednesday, a watershed moment for an industry that began a decade ago as an experiment in digital money.

Shares of Coinbase, the first major bitcoin-focused company to test the U.S. public market, opened at $381 on the Nasdaq Global Select Market. They rose as high as $429.54 in the first few minutes of trading and ended the session at $328.28. Coinbase went public through a direct listing under the ticker symbol COIN.

Vertailun vuoksi yritys on nyt yli kaksi kertaa Nordean arvoinen (85 mrd. $ vs. 35 mrd. $) ja n. kolme neljäsosaa Goldman Sachsista (85 mrd. $ vs. 114 mrd. $).

Tunnettu riskirahoittaja ja Coinbasen hallituksen jäsen, Marc Andreessen, haastatteli eilen myös Coinbasen toimitusjohtajaa Brian Armstrongia, toista perustajaa Fred Ehrsamia ja operatiivista johtajaa Emilie Choita mm. yrityksen historiasta, kryptotalvista ja yrityskulttuurista:

Dell myy osuutensa VMWaresta

Teknologiayhtiö Dell EMC on aikeissa myydä enemmistöosuutensa pilvi- ja virtualisaatioyhtiö VMWaresta

Dell shares rose as much as 9% in extended trading on Wednesday after the company announced its plan to proceed with the spinoff of its 81% ownership of enterprise software maker VMware. The deal should close in the fourth quarter of 2021.

Irlannin tietosuojavaltuutettu aloittaa tutkinnan Facebook-vuodosta

FT raportoi eilen että Irlannin tietosuojavaltuutettu aloittaa tutkinnan Facebookin viimeisimmästä tietovuodosta:

The Data Protection Commission (DPC) today launched an own-volition inquiry pursuant to section 110 of the Data Protection Act 2018 in relation to multiple international media reports, which highlighted that a collated dataset of Facebook user personal data had been made available on the internet. This dataset was reported to contain personal data relating to approximately 533 million Facebook users worldwide. The DPC engaged with Facebook Ireland in relation to this reported issue, raising queries in relation to GDPR compliance to which Facebook Ireland furnished a number of responses.

The DPC, having considered the information provided by Facebook Ireland regarding this matter to date, is of the opinion that one or more provisions of the GDPR and/or the Data Protection Act 2018 may have been, and/or are being, infringed in relation to Facebook Users’ personal data.

Suosittelut 🕵️

Kokemuksia GPT-3 betasta

Minulla oli eilen suunnitelma rakentavasta työpäivästä, mutta se lensi ulos ikkunasta kun sain aamulla ilmoituksen sähköpostiini siitä että meidät on hyväksytty OpenAI:n GPT-3 betaan. Käytinkin siis melkein koko päivän GPT-3:n kanssa leikkimiseen. Jaan alla mietteitä ja esimerkkejä itse mallin kanssa toimimisesta, mutta ennen sitä annan hieman kontekstia siihen että mihin kaikkeen betan kanssa on pääsy.

Mainitsin tästä jo edellispäivänä, mutta Microsoft on yksinoikeudella lisensoinut pääsyn itse GPT-3:n koodiin. Minun ymmärtääkseni tämä tarkoittaa sitä että OpenAI on siis luovuttanut tai näyttänyt osia GPT-3:n koodista Microsoftille, ja me muut pääsemme käyttämään itse mallia vain API:n kautta. Käytännössä siis aina kun käytän mallia, lähetän pyynnön OpenAI:n servereille missä yrityksen hallinnoima malli prosessoi esimerkiksi kysymykseni ja lähettää vastauksen netin välityksellä minun koneelle tai serverille.

Ensmmäinen huomio itse käyttökokemuksesta on että GPT-3:n kanssa vuorovaikutetaan antamalla sille syötteenä luonnollista kieltä ja sitä johdatellaan (englanniksi prompt) lauseilla antamaan haluttu vastaus. Tästä kirjoitettiin aika paljon viime kesänä, kun malli julkaistiin.

Esimerkkejä

Jos kysyn GPT:ltä suoraan että kuka on USA:n presidentti, vastaa malli näin:

Lihavoitu teksti on minun syöte, ja normaali teksti on GPT-3:n generoima vastaus. Jos taas johdattelen mallia antamalla sille esimerkkejä kysymyksistä ja vastauksista ja sitten kysyn saman kysymyksen saan jo paremman vastauksen:

Tuo on parempi vastaus, mutta vaikuttaa siltä että OpenAI ei ole uudelleen opettanut mallia kesän 2020 jälkeen, siksi se luulee että Trump on edelleen presidentti. Kysyin myös aikaisemmin siltä kuka on Suomen pääministeri ja vastasi malli että Juha Sipilä (valitettavasti en ottanut tuosta kuvankaappausta).

OpenAI:n dokumentaatiossa on esimerkkejä johdattelusta eri käyttötapauksiin. Alla esimerkki siitä miten saada malli poimimaan tekstikappaleesta siinä esiintyvät hedelmät, niiden väri ja maku:

GPT-3:a käyttää OpenAI:n mukaan 300 yritystä, ja viime aikoina niistä on otsikoissa ollut copy.ai, joka käyttää GPT-3:a luomaan markkinointitekstejä eri käyttötarkoituksia varten. Yritys ilmoitti maaliskuussa, että se oli kerännyt 2,9 miljoonan dollarin seed-rahoituskierroksen.

Kaiken kaikkiaan ensivaikutelma GPT-3:n testailusta on varovaisen myönteinen. En voi vastustaa pientä spekulaatiota, ja ensimmäisen 24 tunnin jälkeen veikkaankin että tämä tulee yleistymään erilaisissa no-code työkaluissa ja tekee niistä entistä tehokkaampia. Jatkamme mallin testailua ja raportoin lisää kun pääsemme pidemmälle asian kanssa.

Nopeet 🚀

  • The Verge spekuloi Clubhousen tulevaisuudesta

  • Avaruudessa on romua ja siitä on vaikea päästä eroon

  • WallStreetBets luopuu kiellosta keskustella kryptovaluutoista (Jotenkin koomista että tämä on ylittänyt uutiskynnyksen Bloombergilla)

  • MixPanelin Suhail tiivistää oppinsa startuppien perustamisesta