Clubhousen rahoitus ja Coinbasen Q1 tulos

Ja miksi Bitcoin on kalliimpaa Koreassa?

Huomenta!

Kokeilu jatkuu. Lisäsin loppuun Nopeet-osion mihin listaan mielenkiintoisia linkkejä, yhden tai kahden virkkeen taakse.


Uutiset

Clubhouse hakee lisää rahoitusta

Bloomberg raportoi eilen että Clubhouse on keräämässä uutta rahoituskierrosta, jonka pohjalta yrityksen arvo olisi neljä miljardia dollaria. Edellinen rahoituskierros tapahtui tammikuun lopussa, ja silloin yrityksen arvon raportoitiin olevan n. miljardi dollaria. Clubhouse on alle vuoden vanha yritys.

Kierros tulee mielenkiintoiseen aikaan, sillä Clubhousen sovelluslataukset ovat laskussa ja kilpailu äänisomejen välillä kiristyy. Latausmäärien laskusta kertoi Casey Newton, jonka mukaan lautausmäärät vähenivät 73% Helmikuun ja Maaliskuun välillä:

Osoitus kilpailun kiristymisestä saatiin viime viikolla, kun Spotify ilmoitti ostaneensa Locker Room -nimisen, urheiluun keskittyvän, äänisomen. Tämän lisäksi LinkedIn on kertonut rakentavansa sovellukseensa Clubhouse-tyylisiä ominaisuuksia.

Coinbasen massiivinen neljännes

Ensi viikolla pörssiin listautuva cryptovaluuttojen kauppapaikka, Coinbase, ilmoitti eilen ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksistaan. Yrityksen liikevaihto oli $1,8 miljardia, mikä oli enemmän kuin liikevaihto yhteensä koko vuonna 2020. Nettotulot nousivat vuoden takaisesta $31,9 miljoonasta $730-$800 miljoonaan.

Coinbasen listautuminen tulee olemaan ns. suora listautuminen, missä yritys alkaa myymään olemassaolevia osakkeitaan suoraan pörssissä, ilman että se loisi uusia osakkeita osakeannin muodossa. Suoraa listautumista ovat aikaisemmin käyttäneet mm. Spotify, Roblox, Palantir ja Asana.


Suositukset

Bitcoinin Korea- ja Japani-preemiot

Bloombergin Joe Weisenthal julkaisi eilen kaksi mielenkiintoista twiittiä liittyen Bitcoinin hintavaihteluihin Aasian markkinoilla. Ensimmäisessä twiitissä Joe käy läpi ns. Kimchi-preemiota, missä Bitcoinin hinta korealaisilla valuuttakauppapaikoilla saattaa olla ~$10000 korkeampi kuin mitä se on Coinbasessa:

Toinen Joen twiitti käsitteli sitä miten yksi cryptorahaston perustaja onnistui löytämään arbitaasi mahdollisuuksia Japanin Yenin ja Bitcoinin hinnan avulla, mikä johti $20 miljoonan päivittäisiin voittoihin:


Nopeet

  • Winklevossien comeback

  • Paul Krugman ja Bidenin elvytys

  • Hon Hain (Foxconnin) liikevaihto kasvoi 44%

  • Samsungin liikevoitto kasvoi 44%

  • Softbank sijoitti norjalaiseen logistiikkakeskuksia automoivaan yritykseen

  • WSJ raportoi Kiinan suunnitelmista oman digitaalisen valuutan suhteen

  • Ehkä teknologia kuplat eivät olekkaan niin huono asia?

  • Cathie Wood ja Elon Musk twiittailivat makrotaloudesta