Applen tuotejulkistuksia, Microsoft ei osta Discordia ja Netflixin hidastunut käyttäjäkasvu
Lisäksi Packy McCormikin essee Agorasta
Huomenta! ☕
Voit ryhtyä Transistorin tilaajaksi kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle ja painamalla osoitekentän vieressä olevaa Subscribe-nappia!
Uutiset 🗞️
Applen kevään tuotejulkistuksia
Apple julkisti eilisessä tapahtumassaan joukon päivitettyjä ja uusia tuotteita:
Päivitetty iPad Pro, jossa on nyt Applen oma M1-siru, ja isommassa 12,9 tuuman versiossa on nyt ns. mini-led näyttö.
Uusi iMac-linjasto.
Päivitetty AppleTV.
Violetti iPhone 12.
Esineiden jäljittämiseen tarkoitetut AirTagit.
Mielestäni mielenkiintoisin julkaisu oli ehdottomasti iPad Pro ja sen uusi näyttö, joka on ominaisuuksiltaan yhtä hyvä kuin Apple viime vuonna julkaisema, ammattikäyttöön tarkoitettu, XDR näyttö. Bloomberg uutisoi aikaisemmin että Applella ja sen alihankkijoilla on ollut ongelmia mini-led näyttöjen tuottamisessa.
Myös AirTagit, joista on pyörinyt huhuja jo vuosia, ovat mielenkiintoinen lisä Applen linjastoon. Ne käyttävät Applen Find My -verkostoa, joka koostuu ymmärtääkseni sadoista miljoonista Applen, bluetoothia käyttävistä, laitteista. Apple lanseerasi Find My -verkoston käytön myös kolmannen osapuolen kehittäjille aikaisemmin huhtikuussa. Apple julkisti myös AirTagien lehdistötiedotteessa että iOS 14.5 päivitys julkaistaan ensi viikolla.
Lisäksi, Apple ilmoitti uudistavansa podcast palveluaan, ja tuo siihen mm. maksullisia podcasteja:
Starting in May, listeners in more than 170 countries and regions can sign up for premium subscriptions that include a variety of benefits curated by creators, such as ad-free listening, access to additional content, and early or exclusive access to new series.
Microsoftin Discord kauppa ei näytä onnistuvan
WSJ raportoi että Microsoft ja pikaviestipalvelu Discord ovat lopettaneet neuvottelut Discordin myymisestä Microsoftille. Bloombergin mukaan Discordin tavoitteena on nyt listautua pörssiin:
Discord is now focused on a potential public listing in the long term, the people said, asking not to be identified because the deliberations are private.
Netflixin käyttäjäkasvu oli odotettua hitaampaa
Netflix julkisti eilen vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksensa ja mm. New York Times raportoi, että yritys ei saavuttanut odotettua käyttäjämäärätavoitettaan:
That showed up in the numbers. For the first quarter of 2021, Netflix reported the addition of four million new customers, below the six million it had forecast. The company expects to add only one million new customers for this current quarter ending in June.
Netflix shares plummeted about 10 percent in after-hours trading on Tuesday, after the earnings announcement.
The company doesn’t think the newer competitors were the issue.
“Are we sure it’s not competition? Because obviously there’s a lot of new competition,” Reed Hastings, the company’s co-chief executive along with Ted Sarandos, said on the earnings call after the report. “It’s intensely competitive, but it always has been. We’ve been competing with Amazon Prime for 13 years, with Hulu for 14 years.” He added: “So there’s no real change that we can detect in the competitive environment.”
Henkilökohtaisesti olen viime aikoina katsonut Netflixistä lähinnä 90-luvun trillerielokuvia, ja Disney+:n osuus suoratoistopalveluihin käyttämästä ajastani on kasvanut merkittävästi tämän vuoden aikana.
Suosittelut 🕵️
Agora: Suoratoisto palvelu Clubhousen takana
Olen kirjoitellut viime aikoina aika paljonkin Clubhousesta, mutta tänään ajattelin suositella Packy McCormickin erinomaista esseetä suoratoistoinfrastruktuuria palveluna tarjoavasta Agorasta, joka mm. hoitaa Clubhousen suoratoistoinfrastruktuuria. Packy julkaisi esseen hänen Not Boring uutiskirjeessään, ja se on kirjoitettu yhdessä kiinalaisiin yrityksiin keskittyvän riskirahoittaja Lillian Lin kanssa.
Essee (joka on erittäin pitkä) on kirjoitettu Bull & Bear kulmalla, missä Packy esittelee optimistisen visionsa yrityksen tulevaisuudesta ja Li pessimistisen version. Epäilen, että Suomessa moni ei ole ko. yrityksestä kuullutkaan, joten uskon että esseen alkuosio, jossa käydään läpi Agoran historia on hyvä perehdytys yritykseen. Agoran perustaja Tony Zhao työskenteli aikoinaan WebX:llä (ja myöhemmin Ciscolla) Zoomin perustajan Eric Yuanin kanssa, ja miehet perustivat omat yrityksensä sattumalta samana vuonna.
Omasta mielestä mielenkiintoisin osio oli se missä dokumentoitiin Kiinan verkkokaupan suoratoistovillitystä, ja sitä miten Agoran API:t (Application Platform Interface) ja SDK:t (System Development Kit) mahdollistavat ko. ilmiötä:
As a delivery mechanism, since 2015, livestreaming has come to encompass entertainment, education, socialisation, and, bolstered by COVID-19, commerce. In 2020, 560m people in China watched livestreams -- roughly 39% of China’s population -- and the Chinese market livestreaming e-commerce is estimated to be worth RMB 1.05 trillion ($165bn USD).
Ilmiö on Kiinassa niin iso, että sen ympärille on muodostunut oma somevaikuttaja kulttuuri, ja maassa järjestetään bootcamp-tyylisiä kursseja vaikuttajiksi haluaville:
Nopeet 🚀
Tim Cook, ammattivaras.
Joe Weisenthal Dogecoinin noususta.
Facebook ja tiedonharavointi.